Over Dordtse Lijsten

In 2022 ben ik (Caroline Poot) vanuit een liefde voor kunst en bijzondere objecten inlijstatelier Dordtse Lijsten gestart. In dit atelier lijst ik uiteenlopende werken in. Van 2D (kunst)werken zoals schilderijen, tekeningen, foto’s, grafiek, posters, brieven, krantenknipsels en diploma’s tot 3D objecten zoals bijvoorbeeld speelgoed, kleding, stripboeken, LP’s en medailles. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan worden ingelijst! Deze diversiteit aan opdrachten én de persoonlijke verhalen erachter, maken dit vak zo boeiend.

 

Over mij

Als kind was ik al gefascineerd door ambachten en altijd aan het tekenen, schilderen en knutselen. Ik heb de Willem de Kooning kunstacademie doorlopen en ben daar als grafisch ontwerper afgestudeerd.

In loondienst en als zelfstandig ontwerper heb ik veel in opdracht van architecten, interieurarchitecten en industrieel ontwerpers gewerkt. Hierdoor heb ik een goed gevoel voor ruimtelijke vormgeving en creatieve processen ontwikkeld.

Het werken met mijn handen en materialen heeft mij altijd de meeste voldoening gegeven en eind 2019 besloot ik om van mijn hobby mijn beroep te maken en te beginnen aan een scholingstraject tot lijstenmaker. Ik heb bij verschillende lijstenmakers stage mogen lopen en in 2023 rond ik de vakopleiding bij Nimeto af.

Mijn grafische ervaring en interesse in kunst, geschiedenis en architectuur komen als lijstenmaker goed van pas en het werk van anderen zo optimaal mogelijk presenteren, blijft ook in dit vak mijn drijfveer!

 

Samenwerken

Hoewel Dordtse Lijsten een eenmanszaak is, werk ik graag samen met andere vakmensen zoals collega lijstenmakers, restaurateurs, papierdeskundigen en specialistische reprobedrijven.

Ook volg ik het vakgebied op de voet en ben ik aangesloten bij de brancheorganisatie Art & Frame. Hierdoor durf ik iedere uitdaging aan, heb ik inspirerende ontmoetingen en blijf ik leren. Heeft u een specialisme dat raakvlakken heeft met inlijsten? Neem dan contact op!