Over Dordtse Lijsten

In 2022 ben ik (Caroline Poot), vanuit een liefde voor kunst en verbeelding, met Dordtse Lijsten gestart. In dit atelier lijst ik uiteenlopende werken in. Van (kunst)werken zoals schilderijen, tekeningen, foto’s, grafiek, posters, brieven, krantenknipsels en diploma’s tot objecten zoals bijvoorbeeld speelgoed, kleding, borduurwerk, stripboeken, LP’s en medailles.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan worden ingelijst. Deze diversiteit aan opdrachten én de persoonlijke verhalen erachter, maken dit vak zo boeiend!

 

Mijn verhaal

Als kind was ik al gefascineerd door ambachten en altijd aan het tekenen, schilderen en knutselen. Ik heb de Willem de Kooning kunstacademie doorlopen en ben daar in 2006 als grafisch ontwerper afgestudeerd.

In loondienst en als zelfstandig grafisch ontwerper heb ik veel in opdracht van architecten, interieurarchitecten en industrieel ontwerpers gewerkt. Hierdoor heb ik een goed gevoel voor ruimtelijke vormgeving, materiaalgebruik en creatieve processen ontwikkeld.

Het werken met mijn handen en materialen heeft mij altijd de meeste voldoening gegeven. Eind 2019 besloot ik daarom om van mijn hobby mijn beroep te maken en te beginnen aan een scholingstraject tot lijstenmaker.

Ik heb bij verschillende lijstenmakers in het land stage gelopen. In mei 2023 heb ik de vakopleiding bij Nimeto in Utrecht met succes afgerond en mag ik mij gediplomeerd lijstenmaker noemen.

Mijn grafische ervaring en interesse in kunst, geschiedenis en architectuur komen als lijstenmaker goed van pas en het werk van anderen zo optimaal mogelijk presenteren, blijft ook in dit vak mijn drijfveer!

 

Samenwerken

Hoewel Dordtse Lijsten een eenmanszaak is, werk ik graag samen met andere vakmensen zoals collega lijstenmakers, restaurators, papierdeskundigen en specialistische reprobedrijven.

Ook volg ik het vakgebied op de voet en ben ik aangesloten bij de brancheorganisatie Art & Frame. Hierdoor durf ik iedere uitdaging aan, heb ik inspirerende ontmoetingen en blijf ik leren. Heeft u een specialisme dat raakvlakken heeft met inlijsten? Neem dan contact op!

lid van Art & Frame
graficus en lijstenmaker