Vakkundig inlijsten

Bij Dordtse Lijsten krijgt u vakkundig advies voor een inlijsting die niet alleen past bij de sfeer van het (kunst)werk en de ruimte, maar ook bij uw persoonlijke voorkeuren en budget.

De eisen die het werk stelt, vormen in dit advies het uitgangspunt. Een aquarel bijvoorbeeld, vereist een andere aanpak van inlijsten dan een olieverfschilderij en een voetbalshirt weer een andere aanpak dan een stripboek.

Het werk beschermen is de belangrijkste functie van een lijst. Daarnaast bepaalt het niveau van inlijsten de mate van bescherming tegen verkleuren, bobbelen, uitdrogen of scheuren of aantasting door o.a. stof, schimmels of papier-etende organismen.

 

Conserverend of
decoratief inlijsten

Als uw werk emotionele, financiële, culturele of historische waarde heeft, en niet reproduceerbaar is, adviseert Dordtse Lijsten een inlijsting op conserverend niveau. Bij dit niveau zullen de gebruikte technieken en materialen het werk niet aantasten en zo goed mogelijk beschermen. Er worden bijvoorbeeld zuurvrije tapes en karton gebruikt en glas of acrylaat met UV bescherming en anti-reflectie coating.

Als uw werk vervangbaar is (zoals een commerciële reproductie of reproduceerbare foto) en de inlijsting alleen een decoratieve functie heeft, verzorgt Dordtse Lijsten ook inlijstingen op decoratief niveau en in een lagere prijsklasse.

 

Ruime keus in lijsten,
karton, glas en acrylaat

Bij Dordtse Lijsten vindt u een groot assortiment aan houten lijsten, aluminium lijsten en 3D objectlijsten. Er is keus uit allerlei kleuren en texturen passe-partoutkarton en glas of acrylaat met verschillende gradaties van UV bescherming en anti-reflectie. Op de pagina nieuws ziet u welke verrassende combinaties er al gerealiseerd zijn.

Heeft u een bestaande inlijsting waarvan de glasplaat kapot is, de passe-partout verkleurd is of die een andere reparatie of opfrisbeurt nodig heeft? Ook daarmee kunt u terecht bij Dordtse Lijsten!

 

Flexibel inlijsten
én ophangen

Mocht uw smaak of interieur in de toekomst veranderen, dan kan het werk relatief eenvoudig in een andere lijst geplaatst worden want Dordtse Lijsten lijst sowieso op conserverend niveau reversibel in.

Voor het regelmatig wisselen van werk binnen een lijst zijn een aantal mooie wissellijsten in gangbare formaten op voorraad… ook een uitkomst bij een spoedopdracht!

Dordtse lijsten is verkooppunt van STAS ophangsystemen. Bij dit flexibele ophangsysteem bent u niet gebonden aan 1 ophangpunt en kunt u eindeloos variëren met de positie van schilderijen. In het inlijstatelier laat ik u graag zien welke oplossingen er mogelijk zijn.