De sfeervolle werken van Mart de Niet

De sfeervolle werken van Mart de Niet zijn altijd fijn om in te mogen lijsten. Ze trekken je een bos-, zee- of duinlandschap in en ademen rust en ruimte.

Mart de Niet (Den Haag, 1952) maakt onder andere houtsnedes via de reductie techniek. Bij deze hoogdruktechniek worden uit 1 houten drukplaat die vlakken weggesneden die de kleur van de inkt juist niet moeten krijgen. Deze stappen van wegsnijden en afdrukken worden voor iedere kleur herhaald tot het gewenste eindresultaat is bereikt. Soms zijn wel 10 drukgangen nodig!

Tussendoor wijzigen is niet meer mogelijk, bij elke drukgang moet dus vooruit gedacht worden en de oplage is definitief.

De houtsnedes komen goed tot hun recht in lijsten die een link hebben met hout, de natuur en met het gebruikte kleurenpallet.

Via Dordtse Lijsten zijn verschillende werken van Mart te koop. De werken zijn zowel met als zonder lijst verkrijgbaar. Zie de PDF van de catalogus onderaan deze pagina voor prijsinformatie. Uiteraard bent u ook welkom om de werken in het atelier te komen bekijken!

Deel dit bericht:

Email
LinkedIn
WhatsApp